Zapiekanka rodem z Korsyki

Na optymistyczne zakończenie dnia szybka zapiekanka z serka brie wg przepisu z Korsyki.

zapiekanka corse

Składniki: na 2 osoby

– 1 opakowanie serka Brie
– 4 łyżki śmietany 18%
– zioła: bazylia, mięta, tymianek, szczypiorek
– 1 łyżka oliwy z oliwek
– 2 jajka
– sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Wymieszać serek Brie z śmietaną i ziołami. Natłuścić małą formę do pieczenia. Przelać masę do formy. Rozbić 2 jajka na wierzchu masy. Doprawić solą i pieprzem. Formę wstawić w większą formę wypełnioną wodą. Piec przez 10-15 minut.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *