Szparagi i faszerowany kurczak

Smaczna i szybka kolacja. A co najważniejsze zdrowa i pożywna.

 

szparagi

Składniki:na 2 porcje

– pęk szparagów
– 5 udek z kurcząt
– 1 ząbek czosnku
– ćwiartka małej czerwonej papryki
– ćwiartka małej zielonej papryki
– przyprawy: pieprz, sól, oregano, papryka ostra (np. firmy dary natury)

Przygotowanie:

Obieramy szparagi, ucinamy twarde końcówki. Smażymy na oliwie z oliwek do miękkości (5-7 minut). Podczas smażenia dodajemy sól morską do smaku. Kroimy paprykę w cienkie słupki. Siekamy czosnek. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy paprykę i czosnek. Rozdzielamy mięso od kości. Z mięsa tworzymy roladki spinając je wykałaczkami. Do środka wkładamy paprykę i czosnek. Smażymy całość na patelni.

 

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *