Śródziemnomorski lunch

W roli głównej pierś z kurczaka, burak i pomarańcza. To nietypowe połączenie z pewnością Was zaskoczy.

kurczak i sałatka pomarancza&burak

Składniki: na 2 porcje
– 30 dag piersi z kurczaka
– łyżeczka masła
– 1 ząbek czosnku
– 1 ugotowany burak
– 2 małe pomarańcze
– mix sałat
– 2 łyżki miodu
– 1/3 szklanki octu jabłkowego

Przygotowanie:

Kurczak:

Kroimy czosnek na mniejsze kawałki. Podsmażamy na maśle. Pierś z kurczaka kroimy na cienkie plastry i dorzucamy do czosnku. Smażymy 4 minuty z każdej strony.

Sałatka:

Kroimy buraka i pomarańcze na małe kawałeczki. Dodajemy mix sałat. Smaku tej sałatce dodaje specjalny sos zrobiony z miodu i octu jabłkowego.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *