Sałatka Ogór-Pekin

Kolejne jedzonko, które przywodzi na myśl miłe chwile spędzone z przyjaciółmi. Nigdy bym nie pomyślała, że można połączyć pekinkę z ogórkiem kiszonym i cebulą. Smak najlepszy i jedyny w swoim rodzaju.

 sałatka ogór pekin

 

Dobra rada: aby uniknąć ostrego smaku i zapachu cebuli należy skropić ją sokiem z cytryny. Pozostawić na kilka minut.

Składniki: na 4 porcje
– pół średniej kapusty pekińskiej
– 5 średnich ogórków kiszonych
– 2 małe cebule
– 2,5 łyżki majonezu
– oliwki, rzodkiewki, bazylia (dekoracja)

Przygotowanie:

Wszystko pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z majonezem.  Voila! to już wszystko …

 

Smacznego!

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *