Poświąteczny detoks

Szpinak z łososiem

Jest to danie zdrowe i odżywcze, w sam raz nadaje się jako detoks po polskich Świętach. Przygotowanie zajmie nam tylko 8 minut.

salmon ze szpinakiem

 

Składniki na 2 porcje: 

1 paczka szpinaku (umytego) 300 g
2 ząbki czosnku
½ cytryny
1 porcja wędzonego łososia 100 g
sól, pieprz
3 łyżki oleju

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej olej na patelni.
  2. W tym czasie obierz i pokrój czosnek na cienkie plasterki. Pokrój łososia.
  3. Podsmaż czosnek aż się zezłoci.
  4. Do czosnku dodaj szpinak, sól i pieprz.
  5. Zostaw na patelni przez 5 minut pod przykryciem.
  6. Dodaj łososia.
  7. Pomieszaj kilka razy, wyciśnij sok z połówki cytryny. Pozostaw na minutę, następnie zdejmij z ognia.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *