Pierogi wegańsko-bezglutenowe Atelier Smaku

Podczas dni alergii i nietolerancji pokarmowej na Stadionie Narodowym miałam okazję zakupić gotowe pierogi z soczewicą i truflową nutą Atelier Smaku. W domu zostały tylko podgrzane na patelni. Dorobiłam do nich sos z brokułów, bo wydawało mi się, że będą zbyt suche.

Okazało się, że były bardzo dobre. Po zjedzeniu tych pierogów przekonałam się do tymianku, który nadał pierogom niezwykłego innego smaku.

DSC_0415

Sos:
– pół małego brokuła
– 2 ząbki czosnku
– pół cebuli
– śmietana 18% lub mleko

Pokrojone kawałki brokuła gotujemy na parze przez 10 minut. Pokrojoną cebulkę i czosnek podsmarzamy na patelnii. Wszystko razem miksujemy. dodajemy śmietanę lub mleko. Możemy jeszcze raz podsmażyć sos na patelni.

Smacznego!

DSC_0418

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *