Pączki, pączki, pączki

Z okazji tłustego czwartku życzę wszystkim, aby mogli zjeść pysznego bezglutenowego pączka.

Niestety te kupne bezglutenowe często okazują się totalnym niewypałem.

Dlatego polecam wszystkim pączki domowej roboty.

19

Składniki:

– 0,5 kg twarogu
– 4 jajka
– 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
– 2 szklanki uniwersalnej mąki bezglutenowej
– pół szklanki cukru
– cukier puder

Przygotowanie:

Twaróg rozgnieść widelcem. Dodać pozostałe składniki. Wszystko wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Lepić kulki wielkości orzecha. Smażyć na głębokim oleju. Lekko obsypać pączki cukrem pudrem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *