Pączki bez glutenu

Zbliża się tłusty czwartek. Dla wszystkich „celiaków” to ciężki dzień. Jednak wcale nie musi taki być. Weźmy sprawy w swoje ręce i przygotujmy swoje bezglutenowe pączki. Te z przepisu z twarogiem z pewnością przebiją smakiem niejedne glutenowe.

19

Składniki:

– 0,5 kg twarogu
– 4 jajka
– 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
– 2 szklanki uniwersalnej mąki bezglutenowej
– pół szklanki cukru
– cukier puder

Przygotowanie:

Twaróg rozgnieść widelcem. Dodać pozostałe składniki. Wszystko wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Lepić kulki wielkości orzecha. Smażyć na głębokim oleju. Lekko obsypać pączki cukrem pudrem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *