Nadziewana cukinia

Przerzucamy się na warzywa i dania wegetariańskie. Dzięki nim czujemy się lżej i zdrowiej.

DSC_0411

Składniki:
– cukinia (ilość w zależności od stopnia głodu)
– 1 cebula
– pół papryki czerwonej
– 1 ząbek czosnku
– miąższ z cukinii
– tarty ser żółty
– przyprawy: sól, pieprz, tymianek (np. firmy Dary Natury)

Przygotowanie:

Kroimy cukinię na pół wzdłuż jej dłuższej części. Wydrążamy z niej środkową część. Uzyskany miąższ siekamy na drobno. Kroimi cebulę, paprykę, czosnek. Wszystko podsmarzamy na patelni. Wszystko przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem do smaku. W międzyczasie pieczemy same wydrążone cukinie w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie dodajemy nadzienie, posypujemy tartym serem żółtym i zapiekamy jeszcze przez ok. 10 minut.

 

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *