Morszczuk prosto z Argentyny

Filety z morszczuka argentyńskiego zobaczyliśmy w Tesco. Uwagę przyciągnął gatunek – że z Argentyny. Jest to bardzo znaczące, ponieważ w domu dzielę kulturę i tradycję kulinarną tego kraju. Ponieważ czas naglił, a w brzuchach burczało oto wersja express.

merluza


Składniki:

– 4 filety morszczuka argentyńskiego
– 2 pomidory
– 5 ziemniaków
– 2 cebule

Przygotowanie:

Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, cebulę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie na nie kładziemy morszczuka, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Na wierzch układamy pokrojone w plastry pomidory. Polewamy oliwą z oliwek. Całość wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy przez 30 minut.

Smacznego!

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *