Kurczak w płatkach migdałowych

Po dłuższej przerwie powracam z nowym przepisem. Tym razem coś mięsnego!  Kurczak w płatkach migdałowych!

kurczak-w-platkach-migdalowych

 

Przepis jest bardzo prosty.

Wystarczą poniższe składniki:

– udka z kurczaka
– pokruszone płatki migdałów
– mąka migdałowa
-1 jajko
– sól i pieprz do smaku

Obieramy udka ze skóry.  Ubijamy jajko. Obtaczamy udka w jajku, a następnie w pokruszonych migdałach wymieszanych z mąką migdałową.

Smażymy na mocnym ogniu z dwóch stron, aż panierka się zrumieni.

Do tego proponuję pikantny sos:
– 2 małe papryczki chili
– 1 ząbek czosnku
– 1 łyżeczki startego imbiru
– 1/4 szklanki octu ryżowego

Wszystkie składniki kroimy i mieszany ze sobą.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *