Groole

W Warszawie na ul. Śniadeckich znajduje się bar o tajemniczej nazwie Groole.
Miejsce to należy do Menu bez Glutenu – programu Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Można tam zjeść pieczone ziemniaki z różnymi dodatkami. Mój ulubiony zestaw to Groole z tuńczykiem i kukurydzą. Oczywiście bez glutenu.
Jednak gdy za oknem leje deszcz i nie chce się wychodzić z domu polecam Groole domowym sposobem.

Oto przepis:

Składniki; 2 porcje:

  • 6 ziemniaków
  • puszka tuńczyka
  • pół puszki kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu bezglutenowego
  • sól do smaku

Przygotowanie:

Ugotować ziemniaki do miękkości (ok. 20 min.)

Zawinąć każdego ziemniaka w folię aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni. Podgrzewać przez 10 minut lub do momentu kiedy będzie przygotowane nadzienie.
W tym czasie przygotować dodatki:
Tuńczyka wymieszać z kukurydzą, dodać majonez, sól i gotowe.

Wyjąć ziemniaki z piekarnika, rozkroić każdy z nich a w środek dodać nadzienie. Można również posypać wszystko tartym serem.

Smacznego!

 

niezawieraglutenu.pl ©

niezawieraglutenu.pl ©

Jedna myśl nt. „Groole

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *