Dynia

Dynia

Dynia z piekarnika z oliwą i serem oraz pożywną sałatką.

Dynia (najlepiej Hokkaido – odmiana z jadalną skórką)

Składniki:

– 1 dynia Hokkaido
– oliwa orzechowa
– plasterki żółtego sera

Przygotowanie:

Kroimy dynię w drobne paski. Wybieramy pestki.
Układamy pokrojoną dynię na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Dynię polewamy oliwą orzechową.
Pieczemy 20 minut. Pod koniec pieczenia na każdy kawałek dyni kładziemy plasterek żółtego sera.

 

Sałatka:

Składniki:
– avocado
– pomidor
– 1 puszka mieszanki(czerwona fasola, kukurydza
– 1 czerwona cebulka
– sok z 1 cytryny
– oliwa z orzechów, sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Wszystko kroimy w drobne kawałki, mieszamy, polewamy sokiem z cytryny, oliwą z orzechów, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

 

Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *