Bezglutenowy brownie

Brownie dobry na wszystko! Na stresy, smutki, świętowania, leniwe popołudnia, do gorącej herbaty, do późnego śniadania, na gości, randkę, deser po obiedzie.

brownie 2

Składniki:

– mieszanka Brownies firmy enerBio
– 200 g miękkiego masła
– 2 jajka
– 100 ml mleka

Przygotowanie:

Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni. Gotową mieszankę łączymy z masłem i jajkami. Następnie powoli wlewamy mleko, ciągle mieszając. Masę przekładamy do silikonowej formy do pieczenia lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 25 minut. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.

Ciasto można przygotować również w wersji wegańskiej:

Składniki:

– mieszanka Brownies firmy enerBio
– 150 g miękkiej margaryny
– 2 łyżeczki mączki chleba świętojańskiego
– 100 ml wody lub napoju sojowego

Przygotowanie:

Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni. Rozpuszczamy margarynę, dodajemy zimną wodę lub napój sojowy. Łączymy z mieszanką na Brownie i mączką chleba świętojańskiego. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Masę przekładamy do silikonowej formy do pieczenia lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 25 minut. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *